open-navfaktor-logo
search
Američki predsjednik
Biden: Naša demokratija je napadnuta, pozivam rulju da se povuče
Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden u vanrednom obraćanju naciji povodom nereda u Washingtonu poručio je da se ovakvo šta nije nikada desilo u historiji SAD-a.
06.01.2021. u 22:18
get url
text

- Naša demokratija je napadnuta, to još nikada nismo vidjeli u historiji. Ovo je napad na vladavinu prava, na predstavnike naroda. Bit ću potpuno jasan. Scene haosa u Kapitolu ne predstavljaju SAD, ne predstavljaju ono što mi jesmo. Haos mora odmah prestati. Pozivam ovu rulju da se povuče. Koristim ovu priliku da pozovem Donalda Trumpa da izađe na nacionalnu televiziju i ispuni svoje predsjedničko obećanje, ispoštuje Ustav i traži od njih da okončaju ovo ludilo - rekao je Biden.

VEZANI TEKST - SAD: Pristalice Trumpa upale u zgradu Kapitola, ranjena jedna žena, uveden policijski sat

Također je dodao.

- Ovo je napad na naše zakone. Ovi napadači nas ne predstavljaju to je manjina. To je banda - kategoričan je Biden.

Imao i jasnu poruku.

- Cijeli svijet promatra nemile scene u Washingtonu. Upali su u naše urede, prijete sigurnosti legalno izabranih predstavnika. Šokiran sam i tužan što naša je naša nacija došla u ovako mračan trenutak. Izdržali smo puno toga pa ćemo i ovo. Naš rad sljedeće četiri godine mora biti oporavak demokracije i vladavine prava i dostojanstva. A ne da srljamo u haos. Amerika mora biti časna, to smo mi. To smo uvijek bili - poručio je Biden.

Nešto kasnije Biden se obratio i na Twitteru.

- Naš put je jasan: To je put demokratije - zakonitosti i poštovanja - poštovanja jednih prema drugima i prema našoj naciji - poručio je Biden.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.