Kako je saopćeno iz GPBiH, pokušaj krijumčarenja stoke spriječen je u subotu, a pored dvojice uhapšenih, u vezu s ovim krivičnim djelom dovode se i tri nepoznate osobe, koje su nakon što su vidjeli policiju, pobjegli čamcem u Srbiju.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje, protiv dvojice državljana BiH bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH. Krijumčarena stoka je privremeno oduzeta. O navedenom događaju obaviještena je i Stanica granične policije Ljubovija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u cilju pronalaska osoba koja se dovode u vezu sa navedenim krijumčarenjem. U toku je daljnji rad na ovom slučaju - naveli su iz Granične policije.

Granična policija jučer je u Bijeljini, prilikom ulaska u BiH na MGP Rača, kod bh. državljanina otkrila falsifikovanu vozačku dozvolu Švicarske Konfederacije.

Ispravu je na uvid dao D. L. (1978), a kontroliran je u vozilu sa švicarskim registarskim oznakama.

- O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini prema čijem je nalogu vozačka dozvola privremeno oduzeta, dok će izvještaj o krivičnom djelu falsifikovanje isprave ovoj instituciji biti dostavljen u redovnoj proceduri - navedeno je u saopćenju GPBiH.

Također, tokom jučerašnjeg dana na graničnim prelazima u BiH uhapšeno je šest oosba za koje je graničnim provjerama utvrđeno da za njima tragaju sudovi ili policijske agencije zbog ranije počinjenih krivičnih djela, navodi se u saopćenju Granične policije.