Smještena u Međugorje

Centar za socijalni rad Grude oduzeo djecu roditeljima ubijene bebe

Objavljeno: 14.09.2018. u 13:18

Za ovu porodicu u Centru ranije nisu imali nikakve prijave, a majka je registrovana samo kao korisnica porodiljskog odsustva 

Troje maloljetne djece porodice iz Gruda, čiji se otac sumnjiči za ubistvo novorođenčeta pronađenog na lokalitetu Kobilovača pokraj Mostara, oduzeto je porodici i smješteno u Majčino selo u Međugorju, potvrđeno je to za Bljesak.info u Centru za socijalni rad Grude.

Direktor ovog centra Veselko Pezer je kazao da su djeca u Majčino selo smještena na rok od dva mjeseca, te da su iz Centra rješenje dostavili Tužilaštvu u Mostaru.

Radnici Centra za socijalni rad iz Gruda bili su prisutni tokom privođenja majke, koja je privedena u svojstvu svjedoka u ovom slučaju i zatim puštena, te tokom privođenja oca koji je sam prijavio ovaj slučaj policiji u Grudama.

- Neposredno prilikom privođenja na informativni razgovor vezano za ovo djelo, bio sam u krim -službi policijske uprave Grude i otac je s radnicima policije i tužilaštva otišao na lice mjesta i pokazao gdje je ostavljeno tijelo - govori Pezer i dodaje kako 33 godine koliko se bavi ovim poslom nisu imali ovakav slučaj.

Za ovu porodicu, kako je kazao Pezer, ranije u njihovom Centru nije bilo nikakvih prijava, te je majka s Centrom za socijalni rad u Grudama bila u kontaktu jedino kao korisnica porodiljskog odsustva.

Podsjećamo, nakon pronalaska mrtve bebe na lokalitetu Kobilovača pored regionalnog puta R424 Mostar – Čitluk, zbog sumnje da je ubio muško novorođenče uhapšen je M. Š. iz Gruda.

Nalaz obdukcije potvrdio je da je nastupila nasilna smrt.

Istragom je utvrđeno da je beba rođena u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 2. septembra, bez ikakvih komplikacija, odakle je otpuštena nakon nekoliko dana. 

Međutim, prilikom povratka iz Mostara roditelji bebu nisu donijeli kući, već je usput usmrćena i ostavljena pored puta.

Iako zvanično nisu poznati razlozi zbog čega je beba ubijena, u javnosti su se pojavile spekulacije da je uhapšeni sumnjao da ga njegova mnogo mlađa supruga  supruga vara, te da beba nije njegova zbog čega se odlučio na ovaj grozni čin.

Izvor:   Bljesak.info/Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije