open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Deba, Dobojlija i Trešnjić ženu brutalno pretukli pištoljem i oteli joj skoro 30.000 KM
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Elmira Hodžića, zvanog Deba, Adnana Bajrića, zvanog Dobojlija, te Derviša Trešnjića zbog oružane pljačke u naselju Dobrinja tokom kojeg je teško povrijeđena žena. 
06.02.2020. u 16:25
get url
text
get url
text

Optuženi se terete da su se 6. novembra 2019. godine u jutarnjim satima naprije dovezli automobilom na parking prostor koji se nalazi u neposrednoj blizini jedne sarajevske banke u Općini Novi Grad i tu sačekali dolazak automobila "škoda superb" u vlasništvu firme BSP OIL.

- Znajući da žena - vozač u tom automobilu sa sobom nosi novac od pazara kako bi ga položila na račun u banci, optuženi su prišli škodi i pištoljem je udarili u predjelu nosa, nakon čega su joj  iz ruku istrgnuli torbu sa pazarom u kojoj je bilo 28.150 KM te novčanik sa 280 eura. Na taj način su pribavili nezakonitu korist u iznosu od 28.150 KM i 280 eura. Postupajuća tužiteljica je uz optužnicu predložila sudu produženje pritvora za svu trojicu optuženih - saopćeno je iz Tužilaštva.

{$galerijaFotografija}

Kako je Faktor neposredno nakon ovog događaja pisao, trojica razbojnika presrela su ženu L. B. iz Mokrog, kojoj su, uz prijetnju pištoljem, oteli novac, nanijevši joj povrede, a zatim su pobjegli s mjesta događaja.

VEZANI TEKST - Brutalno pretukli radnicu na Dobrinji: Deba i Bajrić uhapšeni, Trešnjić još u bjekstvu

Povrijeđenoj je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je zbrinuta u UKC u Sarajevu, gdje su joj ljekari konstatovali teške tjelesne povrede, tačnije fraktura nosne kosti sa dislokacijom.

U istrazi ovog slučaja pomogao je građanin koji je uspio fotografisati automobil kojim su trojica razbojnika uspjela pobjeći s mjesta događaja.

Daljim radom identifikovana je osoba koja koristi vozilo, koje je i pronađeno, a zatim su identifikovani i počinioci ovog brutalnog razbojništva.

Za njima je raspisana potraga, da bi ubrzo bili pronađeni i uhapšeni.

VEZANI TEKST - Dolijao razbojnik: Odbjegli Derviš Trešnjić uhapšen na Ilidži

Sa njima je tada privođena i 39-godišnja žena, koja se sumnjičila za pomoć počiniocu nakon krivičnog djela.

Kompletan tekst optužnice možete pogledati u fotogaleriji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.