Predsjednik RS-a

Dodik u Beogradu veličao zločince Karadžića i Mladića

Objavljeno: 04.09.2018. u 08:35

On je najavio da će u Istočnom Sarajevu, 5. oktobra, biti otvorena bolnica koja će se zvati "Srbija"

Srbija je nezaobilazan faktor mira i stabilnosti na Balkanu, najvažnija zemlja koja pokazuje ljubav prema Republici Srpskoj - rekao je sinoć predsjednik RS-a Milorad Dodik na svečanoj akademiji u Kombank dvorani u Beogradu, kojom je otvorena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji".

Dodik je ocijenio da je Srbija, koju predvodi Aleksandar Vučić i njegova vlada, mnogo pomogla RS-u, gradeći mostove, vrtiće, puteve. On je najavio da će u Istočnom Sarajevu, 5. oktobra, biti otvorena bolnica koju će se zvati "Srbija".

Republika Srpska bila je izložena raznim pritiscima na "visok stepen autonomije koja je formirana Dejtonskim sporazumom", istakao je Dodik.

- Ona je rezultat borbe našeg naroda, pod vođstvom Radovana Karadžića i Ratka Mladića koji su se borili za slobodu srpskog naroda i nezavisnu državu na tom prostoru. Dejton je bio kompromis da se uđe u kvazi državu Bosnu i Hercegovinu, a visoki predstavnici su pokušavali da je smanje i od RS-a naprave praznu ljušturu - rekao je u Beogradu Dodik.

Akademiji su prisustvovali i predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Ne krijemo da volimo Srbiju, živjela Srbija, živjela RS i živio srpski narod - poručio je na kraju svog obraćanja Milorad Dodik. 

Izvor:   Danas.rs/Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije