open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Džaltura pokušao ubiti nožem: Zatražen pritvor za Amera Smajlovića s Ilidže
Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, bojazni da bi mogao ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo, kao i zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo uznemiriti javnost
13.05.2019. u 18:21
get url
text

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od sarajevskog Kantonalnog suda određivanje jednomjesečnog pritvora za Amera Smajlovića, osumnjičenog za pokušaj ubistva Aldina Džaltura, kojeg je izbo nožem u tuči, koja se u noći sa subote na nedjelju dogodila u ilidžanskom naselju Butmir. 

Kako je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra bavčić, pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke i prikrivanjem dokaza, bojazni da bi mogao ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo, kao i zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti. 

Kako je ranije potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, tuča je policiji prijavljena u subotu oko 23 sata u ulici Bajrama Hasanovića.

- Tom prilikom osoba inicijala Dž. A. zadobila je tešku tjelesnu povredu opasnu po život koja mu je nanesena oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem - navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Istu noć, oko 2.30 sati uhapšeni su Smajlović i A. C., koji je nakon krim-obrade pušten na slobodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.