Kazna za bh. trenera

Edis Mulalić na udaru Disciplinske komisije FSCG

Objavljeno: 03.10.2018. u 10:29

Nakon što je protiv Mulalića pokrenut disciplinski postupak, jučer je na sjednici Disciplinske komisije donesena odluka da bh. trener bude kažnjen sa 300 eura

FOTO: FACEBOOK / FK Rudar Pljevlja

Bivši kapiten, a kasnije i šef stručnog štaba FK Željezničar, Edis Mulalić kažnjen je zbog nepoštovanja "Kodeksa o ponašanju članova fudbalskih organizacija" jer je počinio prekršaj iz člana 98 stav 1 Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Crbe Gore.

Mulalić je poznat kao neko ko ne trpi nepravdu. Trener Rudara iz Pljevalja je javno u emisiji "Sportska subota" kritikovao sudije utakmice u kojoj je njegov tim poražen s 3:1 od OFK Petrovca.

Nakon što je protiv Mulalića pokrenut disciplinski postupak, jučer je na sjednici Disciplinske komisije donesena odluka da bh. trener bude kažnjen sa 300 eura.

Vrijedi napomenuti da je Rudar proteklog vikenda s 3:1 savladao lider OFK Titograd sa 3:1 i tako najavio izlazak iz rezultatske krize.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije