open-navfaktor-logo
search
Savjetuju oprez
Elektroprivreda BiH upozorava: Lažni uposlenici ulaze u stanove i kradu od građana
Elektroprivreda BiH upozorila je građane na pojavu osoba koje se, s ciljem pribavljanja materijalne koristi, lažno predstavljaju kao uposlenici te kompanije.
14.01.2021. u 13:04
get url
text

Napominju da uposlenici Elektroprivrede BiH koji vrše očitanja brojila poslove obavljaju sa vidljivo istaknutom akreditacijom JP Elektroprivreda BiH, te da je uposlenicima angažovanim na tim poslovima ograničeno kretanje u objektima kupaca, odnosno dozvoljeno je kretanje samo do mjesta na kojem je brojilo pozicionirano.

Također, ističu da članovi njihovih elektromonterskih ekipa radove obavljaju u službenim uniformama kompanije sa vidljivo istaknutom akreditacijom i koriste službena vozila JP Elektroprivreda BiH sa jasno naznačenim nazivom kompanije. Radove obavljaju na osnovu službenog naloga za njihovo vršenje.

Elektroprivreda BiH se ogradila od postupaka pojedinaca koji lažnim predstavljanjem ulaze u objekte kupaca, vrše navodna očitanja i provjere brojila i čine krivična djela - otuđenje imovine.

- Elektroprivreda BiH poziva stanovništvo da se u slučaju suočavanja sa lažnim uposlenicima kompanije, odnosno osobama koje ne posjeduju zvaničnu akreditaciju, uniformu, vozilo i službeni nalog JP Elektroprivreda BiH, obrate policiji i obavijeste Elektroprivredu BiH - saopćeno je iz te kompanije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.