open-navfaktor-logo
search
Turska
Erdogan: AK Partija i dalje slovi za jedinu nadu našeg naroda
Erdogan je prisustvovao 29. Evaluacijskom sastanku vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) koji je održan u Kizilcahamamu kod Ankare
06.10.2019. u 15:27
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da postoje krugovi koji šire laži i napadaju Tursku, AK Partiju i njega lično i da cilj tih krugova nije da podrže neku drugu partiju, već da unište sve vrijednosti koje AK Partija predstavlja, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je prisustvovao 29. Evaluacijskom sastanku vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) koji je održan u Kizilcahamamu kod Ankare.

Turski predsjednik i predsjednik AK Partije Erdogan je kazao da je jasno da na sceni djeluju krugovi koji šire gnusne laži o Turskoj, AK Partiji i njemu lično.

On je kazao da cilj tih krugova nije da podrže neku drugu partiju, već da unište sve vrijednosti za koje se AK Partija zalaže te je poručio da je borba protiv tih krugova tim značajnija za cijelu Tursku.

-Realnost ovog perioda je da će naša zemlja biti jaka koliko je jaka i AK Partija i da će, ne dao Bog, slabljenje naše partije značiti slabljenje odbrane Turske - poručio je Erdogan.

Erdogan je kazao da AK Partija i njena Narodna alijansa imaju veliku većinu u skupštinama i Ankare i Istanbula i da gubitak gradonačelničkih mjesta u tim gradovima nije nenadoknadiv gubitak.

-Naš narod od nas ne očekuje da se bavimo unutarpartijskim temama, već da radimo i služimo našoj državi. Turska prolazi kroz četvrt i polovicu stoljeća koji su presudni. Svakojaki napadi na našu zemlju u proteklih skoro šest godina nisu slomili naš narod , ali su ga umorili. S druge strane, prevazilaženje problema i neutralizacija tih napada su jačali našu zemlju - poručio je Erdogan.

On je najavio da će AK Partija i dalje raditi za dobrobit turske države i naroda i da će i u budućnosti predstavljati snagu koja će Tursku uvesti u red najrazvijenijih zemalja svijeta.

-AK Partija i dalje slovi za jedinu nadu našeg naroda i ne sumnjajte da će to i ostati - kazao je Erdogan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.