Privedeni razbojnici

Fočaci opljačkali migrante u Dragočavi

Objavljeno: 08.11.2018. u 16:51

Razbojnici od migranata  uz prijetnju oružjem oteli oko 2.000 eura i manju sumu konvertibilnih maraka te tri mobilna telefona

FOTO: ILUSTRACIJA

Policija iz Foče uhapsila je dvije osobe odnosno I. S. i P. P., obojica iz Foče, zbog sumnje da su u ponedjeljak opljačkali državljane Sirije koje su presreli u mjestu Dragočava.

Opljačkani Sirijci, S. A. A. i S. A. A. prijavili su policiji da su ih dvije nepoznate osobe uvukle u "pasat" te im uz prijetnju oružjem oteli  oko 2.000 eura i manju sumu konvertibilnih maraka te tri mobilna telefona. Potom su razbojnici pretukli migrante pa ih automobilom odvezli sa područja Foče u mjesto Brod na Drini.

Razbojnici su ubrzo identifkovani i pronađeni te privedeni na saslušanje, a nakon dokumentovanja, nadležnom tužilaštvu protiv njih će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije