open-navfaktor-logo
search
Skriveni dragulj
Fotografije zapanjujuće astrakcije hit na internetu: Ovo je Jezero ljubavi u Dubaiju
Dubai ne oskudijeva svjetski poznatim atrakcijama, ali u pustinji oko najmnogoljudnijeg grada UAE-a ima još puno toga za otkriti.
16.03.2021. u 07:50
get url
text

Jedan od takvih skrivenih dragulja je umjetno Jezero ljubavi, tehnički dva isprepletena jezera u obliku srca smještena u blizini oaze Al Qudra.

Površine 550.000 metara kvadratnih, ova zapanjujuća turistička atrakcija vidljiva je čak i iz svemira, piše Oddity Central.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ваш турагент (@natali_travel_agent)

Smješteno na znatnoj udaljenosti od bilo kojeg urbanog područja, Jezero ljubavi prava je oaza, okružena pustinjom dokle god pogled seže.

Osim samog jezera u obliku srca, područje obiluje brojnim vrstama vegetacije, s više od 16.000 drveća i hiljadama šarenih cvjetova.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fazza(@fazza_fanzs)

Otkriveno u novembru 2018. godine, Jezero ljubavi počelo je privlačiti pažnju nakon što je šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prijestolonasljednik

Dubaija, na svom popularnom Instagram računu podijelio zračnu fotografiju s natpisom "Svima vama".

Iako je jezero postalo popularno odredište za romantičare na Bliskom istoku, da biste istinski cijenili njegovu ljepotu, morate ga vidjeti s najmanje 50 metara nadmorske visine, u protivnom, sve što ćete vidjeti je blago zaobljeno jezero.

Fotografije jezera opet su postale viralne nakon što su objavljene na portalu Oddity Central, a mnogi su pisali kako ih je atrakcija ostavila bez riječi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.