open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Fudbalski savez Kosova od FIFA-e i UEFA-e traži zabranu utakmice Trepča-Crvena zvezda
U saopćenju za javnost čiji je potpisnik predsjednik FS Kosova Agim Ademi navodi se da Trepča kao klub iz Kosovske Mitrovice (Kosovo) nema pravo da se takmiči pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije i da se tako krše pravila
18.09.2019. u 19:52
get url
text

Fudbalski savez Kosova od Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) i Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) zatražio je da zabrane odigravanje utakmice Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde iz Beograda u Zvečanu (Kosovo), prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopćenju za javnost čiji je potpisnik predsjednik FS Kosova Agim Ademi navodi se da Trepča kao klub iz Kosovske Mitrovice (Kosovo) nema pravo da se takmiči pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije i da se tako krše pravila.

- FIFA i UEFA moraju hitno da reaguju, te spriječe kršenje svojih statuta, pa tako spriječe i bilo šta što bi destabilizovalo situaciju na sjeveru Kosova. Pozvali smo i nadležne institucije da se hitno pozabave ovim slučajem, poduzmu mjere i zaštite integritet Fudbalskog saveza Kosova - ističe se u saopštenju za javnost FS Kosova.

Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde na stadionu u Zvečanu, selu pokraj Kosovske Mitrovice, trebala bi se igrati 25. septembra. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.