open-navfaktor-logo
search
Svjetska platforma
Glovo preuzima brend Donesi i u Bosni i Hercegovini
Glovo će akvizirati brend Foodpanda u Rumuniji i Bugarskoj, brend Donesi u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, te brend Pauza u Hrvatskoj.
26.05.2021. u 13:28
get url
text
Glovo
Glovo

Glovo je jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu, s više kategorija proizvoda, danas je najavila niz zasebnih ugovora o akviziciji s DeliveryHero grupacijom, jednom od vodećih svjetskih platformi za dostavu, a kojim će akvizirati neke od kompanija grupacije u Srednjoj i Istočnoj Evropi (SIE).

Očekuje se da će se transakcije finalizirati u sljedećih nekoliko sedmica, što zavisi o ispunjavanju prethodno dogovorenih uvjeta, ali i relevantnih regulatornih odobrenja. Pomenuta akvizicija će obuhvatiti sedam zemalja u regiji u kojima DeliveryHero posluje, uključujući Rumuniju, Bugarsku, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Glovo će tako akvizirati brend Foodpanda u Rumuniji i Bugarskoj, brend Donesi u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, te brend Pauza u Hrvatskoj.

U zasebnom dogovoru, Glovo je nedavno objavio da je postignut dogovor o akviziciji Ehrane, lokalne dostavljačke platforme iz Slovenije, bez otkrivanja vrijednosti transakcije. Zaključenje transakcije se očekuje u sljedećih nekoliko mjeseci, a Glovo trenutno blisko sarađuje s Ehranom na definisanju strategije tranzicije za korisnike, partnere i kurire.

Oscar Pierre, izvršni direktor i suosnivač kompanije Glovo kazao je da je fokus na tržišta na kojima vide jasne prilike za vodeću poziciju i izgradnju održivog poslovanja te dodao da su Srednja i Istočna Evropa veoma bitan dio tog plana.

Niklas Östberg, predsjednik uprave i suosnivač kompanije DeliveryHero je kazao da je DeliveryHero u posljednih nekoliko godina izgradio jasno vodeće poslovanje u regiji Balkana.

- Međutim, s obzirom na mnogo drugih operativnih prioriteta ispred nas, vjerujemo da je Glovo bio u boljoj poziciji da nastavi razvijati nevjerojatno iskustvo za naše korisnike u ovoj regiji - dodao je Östberg.

Glovo je aplikacija koja vam omogućava da u nekoliko minuta dobijete najbolje proizvode iz svog grada. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.