open-navfaktor-logo
search
Policijska racija
Haradinaj pozvao Srbe na sjeveru Kosova da očuvaju mir i poštuju zakon
Kosovski premijer je na društvenoj mreži Facebook napisao da su neke od osoba uključene u te kriminalne radnje carinski službenici, policajci i obični građani, te da se operacija uspješno sprovodi i u općinama na sjeveru Kosova
28.05.2019. u 09:47
get url
text

Premijer Kosova Ramush Haradinaj saopćio je da je na cijeloj teritoriji Kosova u toku policijska operacija po nalogu tužilaštva, usmjerena na pojedince koji su uključeni u krijumčarenje, organizovani kriminal i druga krivična djela, prenosi Anadolu Agency.

Haradinaj je na društvenoj mreži Facebook napisao da su neke od osoba uključene u te kriminalne radnje carinski službenici, policajci i obični građani, te da se operacija uspješno sprovodi i u općinama na sjeveru Kosova. 

-Kao premijer zemlje potvrđujem da se radi o sprovođenju zakona i ništa drugo. Pozivam Srbe na sjeveru da očuvaju mir i poštuju zakon - napisao je premijer Haradinaj.

Predhodno je Policija Kosova saopćila da je akciji koja se danas realizuje na sjeveru Kosova prethodila jednomjesečna istraga Inspektorata i Policije Kosova, prema nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova, što je rezultiralo osnovanom sumnjom da su neki policijski službenici i neki građani učestvovali u kriminalnim aktivnostima kvalifikovanim kao "učešće ili organizacija kriminalne grupe".

-Ova policijska operacija je i dalje u toku, a kao rezultat otpora u Sjevernoj Mitrovici, jedan policajac je povrijeđen, ali je van životne opasnosti, dok je nekoliko policajaca i građana do sada uhapšeno i zaplijenjene su razne stvari, uključujući i oružje - piše u saopćenju Policije Kosova. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.