Odliv radne snage

Iz saobraćajnog sektora u RS odlaze radnici, problem male plaće

Objavljeno: 20.08.2019. u 13:54

Neophodno je, kako je rečeno, potpisivanje Granskog kolektivnog ugovora za djelatnost saobraćaja, koji bi garantovao minimum prava radnika

FOTO: Ilustracija

Odliv radne snage i niska primanja zaposlenih jedan je od ključnih problema u funkcionisanju saobraćajnog sektora u Republici Srpskoj (RS) - istaknuto je na sastanku entitetskog ministra saobraćaja i veza Neđe Trninića s predsjednikom Sindikata saobraćaja i veza RS-a Nebojšom Đokićem.

Neophodno je, kako je rečeno, potpisivanje Granskog kolektivnog ugovora za djelatnost saobraćaja, koji bi garantovao minimum prava radnika.

- Odliv radne snage značajno utiče na cjelokupnu privredu RS, te je strateški interes ovog ministarstva i Vlade poboljšanje uslova rada i standarda zaposlenih u RS - saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza.

Na sastanku je zaključeno da socijalnim dijalogom i intenziviranjem saradnje u narednom periodu treba stvoriti osnov za potpisivanje Granskog kolektivnog ugovora i pratećih akata.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije