open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Izbjegnuta katastrofa: Požar na Alipašinom Polju izazvala djeca igrajući se upaljačem
U istoj zgradi, također na 11 spratu, prije nešto više od dvije godine dogodila se tragedija u kojoj je život izgubio stariji bračni par
25.05.2019. u 11:58
get url
text
get url
text

Požar koji je jučer izbio u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje izazvan je otvorenim plamenom, odnosno upaljačem, kojim su se igrala djeca.

Utvrdio je ovo vještak protivpožarne zaštite nakon što je zajedno sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo obavio uviđaj.

Požar je izbio jučer oko 10 sati, u stanu na 11 spratu u Geteovoj ulici, a brzom intervencijom vatrogasaca je lokaliziran, te pola sata kasnije potpuno ugašen.

U trenutku izbijanja požara u stanu su bili majka i njeno dvoje djece, koje su iz zapaljenog stana izvukli pripadnici policije iz Novog Grada.

Oni su zbog udisanja dima prevezeni u Opću bolnicu "Prim.dr. Abdulah Nakaš", gdje su zadržani na posmatranju, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U istoj zgradi, također na 11 spratu, prije nešto više od dvije godine dogodila se tragedija u kojoj je život izgubio stariji bračni par.

Tada je, uslijed ekplozije plinske boce izbio požar, a stradali su nepokretni muškarac i njegova supruga, koja nije željela da ga ostavi u stanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.