Jerusalem

Izetbegović posjetio džamiju Al-Aksu

Objavljeno: 29.08.2018. u 21:31

Nakon obilaska predsjedavajući Predsjedništva BiH u Al-Aksi klanjao akšam-namaz

Foto: Anadolu Agency

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je posjetio kompleks džamije Al-Aksa, javlja Anadolu Agency.

Izetbegović, koji se nalazi u posjeti Palestini, prije akšam-namaza, večernje molitve, posjetio je Al-Aksu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je u pratnji jerusalemskog muftije Sejha Muhammeda Huseina, ministra za Jerusalem Adnana Husseinija i drugih palestinskih zvaničnika obišao Harem-i Serif (Al-Aksa).

Palestinski predstavnici su ga pritom informisali o džamiji Al-Aksa i cijelom kompleksu.

Izetbegović je klanjao akšam-namaz u Al-Aksi, te se nakon toga fotografisao sa palestinskom delegacijom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u okviru zvanične posjete Palestini razgovarao je danas i sa predsjednikom te zemlje Mahmoudom Abbasom.

Izetbegović je u Ramali dočekan uz najviše državne i vojne počasti, a prije susreta s Abbasom posjetio je mauzolej u kojem odao počast bivšem palestinskim lideru Yasseru Arafatu.

U delegaciji Bosne i Hercegovine bili su Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, Zoran Đerić, savjetnik člana Predsjedništva BiH iz RS Mladena Ivanića i Igor Planinić, savjetnik hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

U okviru dvodnevne posjete Palestini, Izetbegović bi se sutra trebao sastati sa palestinskim vjerskim poglavarima i političkim predstavnicima.

 

Izvor:   Anadolu Agency

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije