open-navfaktor-logo
search
Jerusalem
Izraelska policija nasrnula na muslimane u Al-Aksi, korišteni topovski udari i suzavac
Grupa muslimana se okupila u kompleksu i negodovala zbog upada fanatičnih Jevreja
02.06.2019. u 11:20
get url
text

Izraelska policija jutros je nasrnula na grupu muslimana u kompleksu Al-Akse i upotrijebila veće količine suzavca i topovskih udara.

Grupa jevrejskih fanatika jutros je u pratnji izraelske policije ušla u kompleks Al-Akse u starom jezgru okupiranog Istočnog Jerusalema.

Grupa muslimana se okupila u kompleksu i negodovala zbog upada fanatičnih Jevreja, na šta je uz upotrebu suzavca i topovskih udara intervenirala izraelska policija.

Očevici su kazali da je izraelska policija tukla okupljene muslimane te da su suzavac i topovske udare bacali i u prostorije u koje su se muslimani krili. Izraelski policajci su silom zatvorili i vrata džamije u kojoj su bili muslimani.

Glasnogovornik Islamskog vakufa u Jerusalemu Firas Dibs saopćio je kako su izraelski policajci pretukli i Halila et.Terhunu, čuvara i redara u kompleksu Al-Akse.

Ističući kako izraelska policija nije dozvolila zdravstvenim radnicima da ukažu pomoć Terhuni, Dibs je kazao kako je potom slobode lišen još jedan čuvar Al-Akse Isam Najib.

Dibs je također kazao da je u kompleks Al-Akse jutros ušlo više od 850 radikalnih Jevreja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.