open-navfaktor-logo
search
Nakon bombardovanja
Izraelska vojska najavila povratak "normalnom" životu u naseljima oko Gaze
Izraelske vlasti su u petak najavile povratak "normalnom" životu u naseljima u blizini Gaze nakon noćne vatre između izraelske vojske i palestinskih grupa otpora u Gazi.
07.04.2023. u 12:54
get url
text

Izraelska vojska je navela da je nakon procjene situacije na terenu ukinula ograničenja i da stanovnici mogu napustiti skloništa. Međutim, naloženo im je da ostanu u blizini skloništa u slučaju da se napadi nastave.

Odluka izraelske vojske došla je pošto je situacija pokazala relativno mirno stanje na graničnim područjima s Gazom nakon razmjene raketa preko noći.

VEZANI TEKST - Izrael pokrenuo zračne napade na Liban i Gazu, Hamas pozvao narod da se ujedini u otvorenom sukobu protiv Izraela

Izraelski javni emiter KAN saopćio je rano u petak da je više od 40 projektila ispaljeno iz Gaze, od kojih su neki presretnuti, dok su drugi pali ili na otvorena područja ili u more.

Izraelska vojska je također pokrenula niz zračnih napada preko noći na navodne Hamasove ciljeve u Gazi i Libanu.

Tenzije su uslijedile nakon što su izraelske snage dvije noći zaredom upale u kompleks džamije Al-Aksa u okupiranom istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu i nasilno udaljile palestinske vjernike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.