Zgrada u Gazi prethodno je evakuirana. U njoj su se nalazili uredi više medijskih kuća, među kojima i medijske mreže Al Jazeere i Associated Pressa. Evaukacija je uslijedila nakon upozorenja izraelske vojske, javlja Al Jazeera. Novinari su napustili svoje urede nakon što je im je rečeno da će zgrada biti meta napada za sat vremena. 

Anadolija javlja da su izraelski avioni s nekoliko ispaljenih projektila uništili zgradu od 13 spratova. U zgradi u kojoj su se, pored ureda AP-a i Al Jazeere, nalazile i ljekarske ordinacije te advokatske kancelarije, bilo je 60 stanova. Izrael je ranije upozorio da će gađati i tornjeve koji pružaju internet usluge za mnoga područja u Gazi.

Jedan Izraelac je ubijen nakon što je raketa ispaljena iz Gaze pogodila njegovu zgradu u Ramat Ganu u središnjem Izraelu, navodi policija.

- Ažuriranje raketnog udara na Ramat Gan, jedan ubijeni čovjek - rekao je glasnogovornik policije Micky Rosenfeld na Twitteru.

Prethodno je u poginuo jedan Palestinac u zračnom napadu koji je pogodio izbjeglički kamp Bureji, smješten usred Pojasa Gaze, javlja novinska agencija Wafa, a prenosi Al Jazeera. Tim napadom se broj mrtvih na opkoljenom palestinskom teritoriju povećao na 140, uključujući 39 djece.

Nekoliko hiljada ljudi je danas protestovalo u Sydneyju, a još nekoliko stotina u Melbourneu, izrazivši nezadovoljstvo zbog izraelskog napada na Gazu. U Sidneju demonstranti su se okupili ispred zgrade Gradskog vijeća i potom marširali ulicama uzvikujući "Slobodna, slobodna Palestina" i "Slobodna Gaza", prenosi Reuters.

Monah japanskog budističkog hrama Nipponzan Myohoji Satou poručio je da izraelsko rukovodstvo ne može izvojevati uspjeh ubijajući Palestince i otimajući njihovu zemlju, javlja Anadolija.

U Tokiju su jučer održani protesti podrške Palestini. Skup su organizirale nevladine organizacije, a podržali su ga i budistički monasi i Kršćanska mreža za mir. Demonstranti su nosili zastave Palestine, Egipta, Pakistana, Japana i Turske, prenosi Al Jazeera.