Prijem za porodilje

Kalesija prednjači po natalitetu u TK

Objavljeno: 20.11.2018. u 11:37

Općina Kalesija za porodilje izdvaja sredstva u iznosu od 100 KM za prvo, 150 KM za drugo i 200 za treće i svako naredno dijete

FOTO: OPĆINA KALESIJA

U ime općinskog načelnika Kalesije Seada Džafića, šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović jučer je upriličila prijem za porodilje sa područja te općine te im je uručila čestitke i rješenja o novčanoj pomoći.

Naime, Općina Kalesija za porodilje izdvaja sredstva u iznosu od 100 KM za prvo, 150 KM za drugo i 200 za treće i svako naredno dijete.

-Drago mi je da vidim sve veći broj mladih majki, što znači da se rano odlučuju za porodicu i djecu što je dobro. Kalesija prednjači po natalitetu u odnosu na ostale općine u TK što posebno raduje. Hvala načelniku koji ovim prijemima želi pokazati da građani Kalesije mogu računati na njega u svim segmentima - kazala je šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović, saopćeno je iz Općine Kalesija.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije