open-navfaktor-logo
search
Uhapsila ga SIPA
Komandir PS Cazin hapsio ljude čiji komentari na Facebooku mu se nisu sviđali
Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, pripadnici SIPA-e uhapsili su danas komandira Policijske stanice Cazin, potvrđeno je i zvanično iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona. 
23.07.2020. u 11:45
get url
text

Kako smo ranije objavili, komandir PS Cazin Said Ljubijankić (1969) sumnjiči se za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i protivpravno lišenje slobode.

VEZANI TEKST - SIPA uhapsila komandira Policijske stanice Cazin Saida Ljubijankića

- Sumnja se da je u periodu od kraja aprila do sredine juna ove godine, zbog komentara na društvenoj mreži Facebook, protivzakonito naredio raspisivanje operativne potrage i dao nalog da se slobode liši jedno oštećeno lice, iako se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u to vrijeme očitovao da u takvom komentaru na društvenoj mreži nema elemenata krivičnog djela. Po nalogu osumnjičenog oštećeno lice je lišeno slobode i protivpravno zadržano, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode - navode iz Tužilaštva USK. 

Nakon toga, kažu u Tužilaštvu, Ljubijankić je nastavio nezakonito postupati, te uprkos direktnom nalogu dežurnog tužioca, Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona protiv oštećenog dostavio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

- O daljnjim radnjama i eventualnim mjerama u ovom predmetu, postupajući tužilac će odlučiti nakon što osumnjičeni bude predat i ispitan u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona - naveli su iz Tužilaštva USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.