Mostarska policija uhapsila je sinoć K. S. (22), A. B., (24), R. E. (30 ) i S. N. (22) svi iz Sarajeva, a nakon dramatične policijske potjere od Mostara do Konjica do koje je došlo zbog krađe u prodavnici sportske odjeće "Ehtra sport" , u blizini Bafo naselja.

Kradljivci koji su iz prodavnice koja se nalazi u sklopu TC Bingo oteli veliku količinu odjeće, pobjegli su vozilom "opel astra".

Odmah su o bjeguncima obaviještene policijske patrole na terenu, a ubrzo su kradljivci i uočeni u sjevernom dijelu grada. Policajci su pokušali zaustaviti osumnjičene, ali se oni nisu dali smesti te su dodatno ubrzali te nastavili bijeg pretičući vozila u pravcu mjesta Bijela, općina Konjic. 

Automobil su potom i ostavili na tom području, nadomak Konjica, a potom pobjegli u šumu. Pripadnici PU Konjic su izvršili blokadu mjesta te su vrlo brzo pronašli i uhapsili K.  S. i A.  B.

Kod jednog od njih je pronađena i marihuana. Ubrzo nakon toga , policajci su pronašli i  R. E. (1988) i S. N. (1996) , također iz Sarajeva. Oni su uhapšeni i predati policijskim službenicima PU Mostar na saslušanje.