Drama u Mostaru

Kradljivci sportske odjeće iz Sarajeva nakon potjere uhvaćeni u šumi

Objavljeno: 19.09.2018. u 11:00 Autor: A. B. Š.

Nakon krađe u Mostaru bježali policiji do Konjica te se pokušali sakriti u šumi u mjestu Bijela 

FOTO: ILUSTRACIJA

Mostarska policija uhapsila je sinoć K. S. (22), A. B., (24), R. E. (30 ) i S. N. (22) svi iz Sarajeva, a nakon dramatične policijske potjere od Mostara do Konjica do koje je došlo zbog krađe u prodavnici sportske odjeće "Ehtra sport" , u blizini Bafo naselja.

Kradljivci koji su iz prodavnice koja se nalazi u sklopu TC Bingo oteli veliku količinu odjeće, pobjegli su vozilom "opel astra".

Odmah su o bjeguncima obaviještene policijske patrole na terenu, a ubrzo su kradljivci i uočeni u sjevernom dijelu grada. Policajci su pokušali zaustaviti osumnjičene, ali se oni nisu dali smesti te su dodatno ubrzali te nastavili bijeg pretičući vozila u pravcu mjesta Bijela, općina Konjic. 

Automobil su potom i ostavili na tom području, nadomak Konjica, a potom pobjegli u šumu. Pripadnici PU Konjic su izvršili blokadu mjesta te su vrlo brzo pronašli i uhapsili K.  S. i A.  B.

Kod jednog od njih je pronađena i marihuana. Ubrzo nakon toga , policajci su pronašli i  R. E. (1988) i S. N. (1996) , također iz Sarajeva. Oni su uhapšeni i predati policijskim službenicima PU Mostar na saslušanje. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije