open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Lalatović opet u elementu: Navijači mi psuju majku, kao da sam u areni, kao gladijator...
Kada je Benjamin Tatar u trećoj minuti sudijske nadoknade protiv Igmana pogodio za vodstvo Borca od 1:0, te kada se dva minuta kasnije začuo i posljednji zvižduk sudije Miloša Gigovića, veliki kamen olakšanja pao je sa srca svima u redovima Crveno-plavih, pogotovo treneru Nenadu Lalatoviću.
08.08.2022. u 08:23
get url
text

Dvije vezane pobjede popravile su atmosferu u Platonovoj ulici. Priznao je to i Lalatović u razgovoru za Glas Srpske.

Harizmatični stručnjak veoma temperamentno vodi utakmice. Videoklip sa kompilacijom njegovih pokreta pored aut-linije dok vodi utakmice postao je viralan na društvenim mrežama.

- To je zaista sramota. Taj ko je napravio taj klip je običan s...d! Imam troje dece, oni to gledaju, moji prijatelji također... Poslali su mi drugari taj klip, nisam ni znao da postoji. Ti koji prave te klipove, to nisu ljudi, to su monstrumi. Snimaju sve, pa onda izmontiraju i prave od mene budalu. Da, kada je šansa za gol, uzbudim se, gledam hoće ga dati, neće...

Navijači mi psuju majku, imam pritisak medija, kao da sam u areni, kao gladijator, svi su platili kartu, gledaju mene... Vičem, skačem, idem ubrzanim hodom jer pratim kontru, mahinalno. Šta sam ja uradio što ne rade drugi treneri? Da udarim svom pomoćniku šamar kao Simeone, rekli bi da sam budala, da ugrizem sudiju za nos kao Klop, oni bi rekli da sam lud. Nisam budala, oni su budale jer se bave mnome - u svom stilu za Glas je rekao Lalatović.

VEZANI TEKST - Tatar u sudijskoj nadoknadi donio pobjedu Borcu protiv Igmana

Banjalučani su počeli da pobjeđuju i donekle izbrisali loš start. Stiglo je devet novih igrača, a Lalatović insistira na još dva. Prije starta sezone "bio je na vezi" sa Zvezdanom Terzićem, imao je ideju da dovede Ibrahima Mustafu. Međutim, nije mu se ispunila želja.

- Pitao sam ne samo za Mustafu, već i za Srđana Spiridonovića, te Vladimira Lučića, koji je otišao u Čukarički. Brđani su platili nešto za njega, imaju i pravo otkupa. Dejan Stanković mi je rekao da mu Mustafa treba, a ja sam ga htio šest mjeseci na pozajmicu.

Očekivao sam da će u Zvezdi imati malo razumijevanja za mene, da će mi pomoći. S druge strane, njihovim igračima dobro bi došlo da igraju u jakoj ligi kao što je u BiH. Ovdje oni ne bi pobjeđivali po 10:0, već bi morali "oguliti d..e" - istakao je Lalatović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.