open-navfaktor-logo
search
Indija
Lažni policajci osam mjeseci vodili lažnu policijsku stanicu, 500 metara od prave
Slučajevi prevaranta koji se lažno predstavljaju za policajce i vojnike nisu neuobičajeni u Indiji, zemlji u kojoj su strah i poštovanje prema onima u uniformama rasprostranjeni.
24.08.2022. u 18:48
get url
text

Ali banda prevaranata u gradu Banka, država Bihar, podigla je prevaru na sasvim drugi nivo postavljanjem lažne policijske stanice na samo 500 metara od prave!

Kako piše Daily Mail, prevaranti su upravljali svojom lažnom stanicom iz lokalnog hotela, gde su se predstavljali kao pravi policajci koji su nosili realistične uniforme, značke, pa čak i vatreno oružje. Vjeruje se da su prevarili stotine ljudi, tražecći mito za prijavu pritužbi, pomažucći im da osiguraju socijalno stanovanje ili posao u policiji, ili na drugi način rješavajući svoje probleme.

- Čuli smo za slučajeve lažnih policajaca ili istražnih službenika u zemlji. Ovo je prvi put da čujemo za lažnu policijsku stanicu - rekao je novinarima jedan pravi policajac.

Da bi njihova policijska stanica izgledala legitimno, banda je navodno placćala ljudima iz ruralnog područja oko Banke oko 500 rupija dnevno (6,25 dolara) kako bi se pretvarali da rade u stanici. Cijela stvar je bila dovoljno ubjedljiva da osam mjeseci niko nije podnio nijednu prijavu pravoj policiji.

Smjela prevara bande je razbijena kada je Shambhu Yadav, koji vodi stvarnu policijsku stanicu u Banci, slučajno primijetio dvojicu lažnih policajaca dok su se vracćali u lažno sjedište. Nakon što su lažni policajci maltretirali vlasnike prodavnica u tržnom centru koji je trenutno pod izgradnjom da se jave svojoj stanici da im se dodijele njihove prostorije.

Yadav je postao sumnjičav kada je primetio da lažni policajci imaju lažno vatreno oružje za koje se vjeruje da je naručeno u lokalnoj radionici, umjesto službenog oružja. Na pitanje gdje su smješteni, dvojica "kolega" su izbjegavali, pa ih je obojicu odveo na ispitivanje u svoju policijsku stanicu.

Lažni policajci su na kraju odveli Šambhua Jadava i njegov tim u njihovu hotelsku policijsku stanicu, gde su uhapšena još trojica saučesnika. Zanimljivo je da svi negiraju bilo kakvu nepravdu i tvrde da su mislili da rade za pravu policiju.

Šesti član bande, za koji se vjeruje da je vođa, još je na slobodi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.