open-navfaktor-logo
search
Išao iz SAD-a u Njemačku
Let Lufthanse preusmjeren zbog jakih turbulencija, sedam ljudi prevezeno u bolnice
Let Lufthanse koji je putovao iz Teksasa za Njemačku preusmjeren je u srijedu navečer na međunarodni aerodrom Washington Dulles u Virginiji zbog turbulencija u kojima su neki putnici povrijeđeni, rekao je portparol aerodroma.
02.03.2023. u 09:09
get url
text

Let 469 kompanije Lufthansa, koji je poletio iz Austina, doživio je "značajne turbulencije" i sigurno je sletio u Dulles, rekao je portparol Uprave aerodroma Metropolitana u Washingtonu Michael Cabbage, prenosio je CNN

Dodao je da je sedam osoba prevezeno u bolnice.

Kratka, ali jaka turbulencija dogodila se oko 90 minuta nakon polijetanja i dovela do lakših povreda nekih putnika, navodi se u izjavi koju je za CNN dao glasnogovornik Lufthanse.

- Radi se o takozvanoj turbulenciji čistog zraka, koja može nastati bez vidljivih vremenskih pojava ili prethodnog upozorenja - saopćeno je.

Dodaje se da su prvu pomoć putnicima u avionu pružile stjuardese obučene za takve slučajeve.

- Kako je sigurnost i dobrobit putnika i članova posade glavni prioritet u svakom trenutku, posada u pilotskoj kabini odlučila je izvršiti alternativno sletanje na (aerodrom Dulles) nakon letenja kroz turbulencije - navedeno je.

Posada Airbusa A330 prijavila je da je naišla na turbulencije na visini od 37.000 stopa iznad Tennesseeja, rekli su iz Federalne uprave za avijaciju (FAA) za CNN.

Portparol FAA Ian Gregor dodao je da je let sletio na aerodrom Dulles oko 21.10 sati.

Istakao je da će FAA istražiti incident.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.