Prilika za praksu

Livanjska škola dogovorila suradnju s vodećim proizvođačem opruga iz Belgije

Objavljeno: 28.08.2019. u 11:48

Grupe Mecaspring iz Belgije, vodeći proizvođač opruga u zemljama Beneluksa, otvorila je prošle godine proizvodni pogon u livanjskom naselju Begovaca

FOTO: Fena

Rukovodstvo i strukovni profesori Srednje strukovne škole Silvije Strahimir Kranjčević iz Livna u utorak su posjetili pogon belgijske kompanije B - Spring u Livnu, koja proizvodi opruge i dijelove za avio i automobilsku industriju.

Grupe Mecaspring iz Belgije, vodeći proizvođač opruga u zemljama Beneluksa, otvorila je prošle godine proizvodni pogon u livanjskom naselju Begovaca. U tom pogonu koriste se CNC mašine najnovije generacije, a s rukovodstvom Srednje strukovne škole Silvije Strahimir Kranjčević dogovorena je suradnja na stručnom obrazovanju učenika.

- Srednja strukovna škola je od ove školske godine, prateći tržišne potrebe, u obrazovni proces uvela strukovno zanimanje računalnog tehničara - CNC programera. S vodstvom B – Springa razgovarali smo o mogućnostima posjete učenika naše škole ovoj iznimno opremljenoj kompaniji, kako bi se oni iz prve ruke mogli upoznati s procesom rada CNC operatera i programera te obaviti praktičnu nastavu - kazao je u izjavi za Fenu ravnatelj škole Saša Grabovac.

Na taj način učenici će dobiti priliku da se pored stjecanja teorijskog i praktičnog znanja u školi, na licu mjesta upoznaju s konkretnim proizvodnim procesom za koji se školuju, dodao je ravnatelj.

Grabovac je podsjetio da je SSS Silvije Strahimir Kranjčević ranije, u okviru projekta "Poboljšanje kvalitete praktične nastave u srednjem obrazovanju", nabavila CNC stroj, a na tom struju nezaposlene osobe s evidencije Zavoda za upošljavanje Livno imale su priliku dobiti besplatnu obuku.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije