open-navfaktor-logo
search
Teške povrede
Ljekari KCUS-a se bore za život žene povrijeđene u sudaru na ulazu u Sarajevo
U nesreći su učestvovali "ford focus" i "škoda octavia", a povrijeđena žena bila je putnik u "octaviji"
26.11.2019. u 16:39
get url
text

Četrdesetšestogodišnja žena sa Pala zadobila je teške i za život opasne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 13.50 sati dogodila na magistralnom putu M-5 Sarajevo - Pale, na području sarajevske općine Stari Grad, saopćeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U nesreći su učestvovali "ford focus", kojim je upravljao A. Z. (1958), rođen u Rudom, a nastanjen u Sarajevu i "škoda octavia", koju je vozio A. K. (1973), nastanjen na Palama.

- Teške tjelesne povrede zadobio je vozač A. Z., dok je vozač A. K. zadobio lakše tjelesne povrede, a ljekarska pomoć im je ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", nakon čega su pušteni na kućno liječenje. Teške povrede opasne po život zadobila je putnica iz vozila "škoda octavia" V.G.(1973), rođena u Sarajevu, nastanjena na Palama, a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Odjeljenju intenzivne njege C-3 (KLinika za anesteziju i reanimaciju), zadržana na daljem liječenju - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Iz policije navode da je o svemu obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a da su uviđaj obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

- Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju spomenute saobraćajne nesreće- navodi se u informaciji MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.