Visok 213 centimetara svjetložuti kostim navodno napravljen od pravog nojevog perja, pronađen je odbačen u blizini cirkusa, uz poruku da "Gospodin Bird" nije oštećen, piše The Guardian.

Policija južne Australije pozvana je u spektakularni cirkus Sesame Street na Port Roadu u Thebartonu, nakon što su u srijedu rano ujutro viđena dvojica muškaraca kako nose ukradeni kostim.

Policija kaže da je kostim bačen blizu kutije za struju izvan cirkusa i da su dvojica muškaraca koji su ga nosili, pobjegli preko Port Roada.

Patrole su se spustile na to područje i osigurale ukradeni kostim u čijem je kljunu pronađeno "pismo izvinjenja."

Poruka koju potpisuju "The Big Bird Bandits" započinje izvinjenjem za uzimanje kostima i objašnjava da su se "banditi" samo pokušavali razveseliti.

- Nismo imali pojma šta radimo ili šta će prouzrokovati naši postupci. Samo smo se zabavljali i pokušavali se razveseliti. Bilo nam je super s gospodinom Birdom, on je sjajan momak i našeg prijatelja nismo povrijedili - piše u poruci.

Policija je saopćila kako je pretraživala područje koristeći policijske pse, ali nije uspjela pronaći dvojicu muškaraca.

Direktor cirkusa Keith Brown rekao je za ABC Radio Adelaide da su banditi za sobom ostavili trag perja.

- Izgubio je par pera kako je prolazio cestom. Svi živimo u cirkusu, to je putujuća turneja. Ovo je prvi put da se Ulica Sezam pridružila cirkusu - ovo je međunarodna cirkuska predstava.

Ogroman kostim dovezen je iz New Yorka kako bi učestvovao u cirkusu. Vlasti su potvrdile da ptica nije oštećena tokom krađe.

Istraga o krađi je u toku, a policija je izjavila da sumnja da su "razbojnici" kostim ukrali negdje između nedjelje popodne 18. aprila i ponedjeljka ujutro 19. aprila.