VEZANI TEKST - Specijalci opkolili kuću i uhvatili bjegunca iz KPZ-a Zenica i njegovu pomagačicuOn je samoubistvo počinio vješanjem o ručku prozora.

- Stražari su ga zatekli oko sat iza ponoći i još je davao znake života. Međutim, uprkos pokušajima reanimacije, podlegao je - kazao nam je direktor zeničkog KPZ-a Redžo Kahrić.

Smrt su konstatovali ljekari Hitne pomoći, a uviđaj je obavila zenička policija pod nadzorom dežurne kantonalne tužiteljice.

Dvadesetosmogodišnjak je u zatvoru bio zbog nekoliko krivičnih djela, među kojima su nedozvoljeno držanje oružje, zloupotreba droge, ugrožavanje sigurnosti, napad na službenu osobu.

U zatvoru je trebao boraviti do augusta 2023. godine. Međutim, Općinski sud u Zavidovićima 4. septembra ove godine odobrio mu je jednomjesečni prekid sa kojeg se nije vratio 4. oktobra.

Osim što se nije vratio u zatvor, u međuvremenu je počinio nova krivična djela, između ostalog tešku krađu, odnosno krađu automobila u Žepču, te razbojništvo na benzinskoj pumpi u Donjoj Golubinji, kada je uz prijetnju pištoljem, opljačkao radnika.

Uhapšen je 7., a u zatvor vraćen 8. decembra.