open-navfaktor-logo
search
Višednevna agonija
Mahao s krova barake: Muškarca "zarobio" medvjed u divljini Aljaske
Američka obalna straža pronašla je muškarca "zaglavljenog" u divljini Aljaske nakon što ga je medvjed napao više puta.
24.07.2021. u 11:41
get url
text
Baraka na Aljasci

Neimenovani muškarac, za kojeg se mislilo da je u kasnim 50-im ili ranim 60-im, pronađen je na vrhu barake, kako maše rukama. Obalna straža bila je na putu s timom naučnika u istraživačkoj misiji divljih životinja, ali je na tom putu prepoznala SOS signal, što ih je odvelo sa kursa. Primijetivši da je muškarac mahao objema rukama dajući signal za SOS, piloti su intervenirali, piše Unilad.

Kada je muškarac pronađen, gotovo je ostao bez municije i bio je jako neispavan. Obalna straža je muškarca koji je imao modrice na trupu, kao i ozljedu noge, odvela u Nome na liječenje.

Srećom, ozljede muškarca nisu opasne po život.

Čovjek je bio u baraci od 12. jula i rekao je da ga je medvjed više puta napao zbog čega nije spavao.

Jared Carbajal, jedan od pilota helikoptera Obalne straže, rekao je, kako piše The New York Times, da je muškarca u jednom trenutku medvjed odvukao do rijeke.

- Imao je pištolj. Rekao je da se medvjed vraćao svake noći i da nije spavao nekoliko dana - kazao je poručnik Carbajal.

Iako su u ovo doba godine medvjedi rasprostranjeni na tom području, dočasnik 1. klase Ali Blackburn rekao je da je neobično da jedna osoba ima nekoliko susreta sa istim medvjedom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.