open-navfaktor-logo
search
Švedska
Majka osumnjičena da je 28 godina držala sina zaključanog
Policija u Stockholmu istražuje ženu u sedamdesetim godinama za koju se sumnja da je sina držala zaključanog, navodno, 28 godina, u stanu južno od švedske prijestolnice.
01.12.2020. u 16:47
get url
text

Tužiteljica Emma Olsson, koja vodi preliminarnu istragu, rekla je da je žena zadržana zbog sumnje u nezakonito lišavanje slobode i teške tjelesne povrede. Olsson je kazala da je 41-godišnjeg sina pronašla žena koja im je u srodstvu, nakon čega je alarmirala vlasti.

Majka je negirala optužbe, izjavila je Olsson, dodajući da je sin primljen u bolnicu radi liječenja zbog "fizičkih povreda koje je zadobio kada je pronađen".

- Ne možemo ulaziti u vrstu povreda - istakla je Olsson.

Švedski list "Expressen" rekao je da je muškarca u nedjelju pronašla jedna žena nakon saznanja da je hospitalizirana starija žena. Rodica je otišla u stan i pronašla otključana glavna vrata. Žena, koja je željela ostati anonimna, rekla je lokalnim medijima da je svuda bilo "urina, prljavštine i prašine".

Čula je buku iz kuhinje i zatekla muškarca kako sjedi na pokrivačima i jastucima. Pronađeni muškarac je bio bez zuba, imao je čireve na nogama i govor mu je bio nejasan.

- Govorio je vrlo brzo i pomalo nepovezano, ali nije me se bojao - kazala je ona.

Lokalni mediji navode da je muškarac očigledno zatvoren prije 28 godina, kada je imao oko 13 godina. Olsson je dodala da će istražitelji razgovarati s majkom, sinom i svjedocima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.