open-navfaktor-logo
search
Bihać
Migrant koji je pokušao nasilno djevojčici skinuti odjeću smješten iza rešetaka
Bihaćka policija u četvrtak naveče ja na obali rijeke Une zatekla šest migranata, koji su im pokazali mjesto u žbunju gdje se nalazila 13-godišnja djevojčica, koja je u prisustvu socijalnog radnika policajcima ispričala da joj je nepoznati migrant pokušao nasilno skinuti odjeću
12.11.2018. u 16:36
get url
text

Općinski sud u Bihaću, odlučujući po prijedlogu Tužilaštva USK, odredio je jednomjesečni pritvor migrantu N. R.iz Šri Lanke, osumnjičenom za krivično djelo bludne radnje nad djetetom, potvrđeno je danas iz Tužilaštva USK.

- Dana 08.11.2018. godine Kantonalno tužilaštvo USK Bihać zaprimilo je od strane Policijske stanice Bihać prijavu da je jedan migrant izvršio krivično djelo bludne radnje prema trinaestogodišnjakinji, nakon čega je rad na predmetu po nalogu ovog Tužilaštva preuzeo Sektor kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK. Dana 10.11.2018. godine, nakon što su provedene istražne radnje od strane Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK Bihać pod nadzorom ovog Tužilaštva, lice N.R, migrant iz Šri Lanke, lišen je slobode i identificiran je kao lice protiv kojeg postoji osnovana sumnja da je izvršio ovo krivično djelo - navodi se u saopćenju.

Isti dan, Tužilaštvo je od Suda zatražilo da migrantu N. R. odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, a što je Sud isti dan i prihvatio.

- Kantonalno tužilaštvo USK Bihać nastavlja sa poduzimanjem daljnjih istražnih radnji neophodnih za rasvijetljenje ovog krivičnog djela - dodaje se u saopćenju.

Podsjećamo, bihaćka policija u četvrtak naveče ja na obali rijeke Une zatekla šest migranata, koji su im pokazali mjesto u žbunju gdje se nalazila 13-godišnja djevojčica, koja je u prisustvu socijalnog radnika policajcima ispričala da joj je nepoznati migrant pokušao nasilno skinuti odjeću, a da su ga zatečeni migranti otjerali.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.