open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Milanović: Hrvatska sutra može podići optužnicu protiv Vučića
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u posjeti Špancirfestu u Varaždinu komentarisao je aktualne događaje, poput optužnice iz Srbije protiv hrvatskih zapovjednika.  
24.08.2022. u 19:57
get url
text

On je rekao da Hrvatska može optužiti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Imamo još jedan razlog za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost. To je uradio zvanični Beograd, a ne neko tužilaštvo... Pokazuje dobru volju da se priča o ratu u kojem je Srbija napala Hrvatsku, pa puf... Tema je važna da Vijeće usaglasi stav kako ćemo reagovati. Ja bih sad trebao reagujem iz koljena, iz kuka - započeo je Milanović pa dodao:

VEZANI TEKST - U Srbiji potvrđena optužnica protiv četverice oficira Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

- Tužioci su inače upitno nezavisni. U nekim zemljama jesu, u nekima jesu i nisu. U Beogradu su nezavisni kao i one dame koje su eksperimentisale sa centrifugalnom silom u Bruklinu, Harlemu i Bronksu dok su vrtjele torbicu oko ruke. To je otprilike takva nezavisnost. Dok makro ne dođe. A makro je uvijek tu. Ovo je podvođenje, a ne nezavisno tužilaštvo.

On je još jednom ponovio kako će naredni koraci Hrvatske biti usaglašeni na Vijeću za nacionalnu sigurnost.

- Vučić i njegove kolege su odlučili da je sada vrijeme da se podignu optužnice protiv četverice ratnih komandanata. Ali ne želim da ulazim u takvu raspravu jer Srbija nema pravo da podnosi takve optužbe. Mi možemo podignuti optužnicu protiv predsjednika Vučića. Hrvatska može sutra optužiti njihovog aktuelnog predsjednika, ako bude loše volje, jer je 1995. godine divljao na teritoriji Hrvatske, a ne na Petrovačkom putu - kazao je Milanović , prenosi Dnevnik.hr.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.