Sudija odlučio

Mladići koji su napali novinara portala RadioSarajevo.ba na slobodi, ne smiju podilaziti redakcijama

Objavljeno: 29.09.2019. u 17:49 Autor: D. Z.

Sudija Tin Bektašević prihvatio prijedlog odbrane da se brane sa slobode uz zabranu prilaska medijskim redakcijama i novinarima u krugu od 100 metara

Dvojica mladića A. Š. (1990) i A. B. (1991), obojica iz Sarajeva, koji su uhapšeni u petak navečer nakon što su verbalno napali novinara portala RadioSarajevo.ba pušteni su da se brane sa slobode, potvrdio je za Faktor njihov advokat Omar Mehmedbašić.

- Sudija Tin Bektašević prihvatio je prijedlog odbrane da se brane sa slobode uz zabranu prilaska medijskim redakcijama i novinarima u krugu od 100 metara. Ova dvojica mladića nisu imali problema sa zakonom i vjerujem da oni nešto ovako neće nikada ponoviti - rekao je advokat Omar Mehmedbašić.

Postupajući tužilac Tuzilaštva KS predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora dvojici mladića koji su preksinoć uhapšeni u Sarajevu nakon verbalnog napada na novinara na ulici u blizini redakcije.

Ova dvojica mladića sumnjiče se za izvršenje krivičnih djela iz člana 179. (Protivpravno lišenje slobode) i člana 183. (Ugrožavanje sigurnosti) Krivičnog zakona FBiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije