Prema informacijama koje stižu iz Kremlja, Ukrajinci su navodno ušli u dva sela, vode se borbe, ima poginulih, u toku je talačka kriza... Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je ruski predsjednik Vladimir Putin otkazao planirani put u Stavropolj "zbog situacije u regiji Brjansk". Peskov je naglasio da je incident "teroristički napad".

- U pograničnom okrugu Klimovski u Brjanskoj oblasti, Federalna služba sigurnosti Rusije i snage Ministarstva odbrane Ruske Federacije preduzimaju mjere za uništavanje naoružanih ukrajinskih nacionalista koji su prešli državnu granicu - saopćila je služba sigurnosti.

Pozivajući se na više izvora ruska državna novinska agencija TASS objavila je da je u toku bitka sa nekoliko desetaka naoružanih boraca u selima Ljubečane i Sušani. Kako prenosi TASS, Ukrajinci su uzeli šest osoba za taoce

S druge strane, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog rekao je da se u Brjansku radi o "namjernoj provokaciji" Rusije.

Mihajlo Podoljak je na Twitteru napisao da Ruska Federacija "želi preplašiti svoj narod kako bi opravdala napad na drugu zemlju".