open-navfaktor-logo
search
Akcija "Bumerang"
MUP KS u pretresu Šmrkove imovine privremeno oduzeo skupocjene automobile, motocikle, novac...
U sklopu akcije kodnog naziva "Bumerang" policijiski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo tokom pretresa pronašli su šest skupocjenih motornih vozila, četiri motocikla, određeni iznos novca, kao i druge predmete i dokumentaciju, u vlasništvu  osumnjičenika ili sa njima povezanih osoba, a tokom postupka bit će izuzeta i deponovana do okončanja postupka.​
24.09.2022. u 18:44
get url
text

Naime u cilju dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, zatim neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima vojne opreme i pranjem novca propisanim Krivičnim zakonom BIH, za koja su osumnjičeni A. A. i A. M. iz Sarajeva, proveli akciju "Bumerang".

{$galerijaFotografija}

- Tokom akcije pronađeno je i otuđeno šest skupocjenih motornih vozila (Mercedes G klasa, Mercedes S klasa, Audi A6, Range Rover, BMW, Nissan Qashqai), zatim četiri motocikla, veću količinu novca, mobilnih telefona, laptopa, prenosnih uređaja, kao i dokumentacije o prometu pokretne i nepokretne imovine, novčanih transakcija, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz za kriminogene aktivnosti navedenih lica - saopćeno je iz MUP-a KS.

VEZANI TEKST - Policija u Sarajevu pretresa imovinu Šmrka i odbjeglog Maglića

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine nastavljaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Podsjetimo, policija je prije četiri dana uhapsila Admira Arnautovića zvanog Šmrk, koji je osumnjičen za organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda. Za Adnanom Maglićem, rođenim 1985. godine, raspisana je potraga s obzirom na to da nije zatečen na adresi stanovanja.

 

Pretres imovine Šmrka, 24.09.2022.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.