open-navfaktor-logo
search
Indonezija
Muškarac obolio od COVID-19 ušuljao se u avion prerušen u svoju suprugu
Brojni su izvještaji o ljudima koji pokušavaju izbjeći ograničenja namijenjena ublažavanju širenja COVID-19.
23.07.2021. u 09:22
get url
text
Ilustracija

Međutim, ima i čudnih situacija poput izvještaja da se muškarac prerušen u svoju suprugu ukrcao u avion kompanije Citilink koji je putovao iz Jakarte za Ternate u sjevernom Malukuu. 

Pri tome, bio je pozitivan na COVID-19.

Muškarac u Indoneziji, prema izvještajima, nosio je nikab, kupio je avionsku kartu sa imenom svoje supruge, odnio njenu ličnu kartu na aerodrom i imao njen rezultat PCR testa i karticu o vakcinisanju. Na aerodromu nisu shvatili da muž na prevaru tvrdi da je njegova supruga, prenosi Unilad.

Tek je u avionu stjuardesa primijetila da se muškarac presvlači u kupaonici i incident je prijavila vlastima. Policija Ternate tada je uhapsila muškarca kada je avion sletio.

Objavljeni su samo muškarčevi inicijali, DW. On je testiran na COVID-19. Ispostavilo se da je imao virus i sada je u izolaciji kod kuće. Policija je izjavila da će se istraga o tom pitanju nastaviti.

Indonezija se trenutno suočava s najgorim porastom broja slučajeva COVID-19 u Aziji, s 33.772 nova potvrđena slučaja i 1.383 smrtnih slučajeva za 24 sata. U zemlji je ukupno zabilježeno 2,9 miliona slučajeva i 77.583 smrtnih slučajeva.

Kao odgovor na to, Indonezija je pooštrila putnička ograničenja i naložila da su negativni testovi na koronavirus obavezni ukoliko želite putovati avionom. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.