open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Na Dobrinji sinoć gorjelo šest automobila, jedna osoba uhapšena
Šest automobila gorjelo je u subotu oko 23 sata u ulici Bulevar Mimara Sinana u sarajevskom naselju Dobrinja, a jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je odgovorna za ovo krivično djelo.
05.12.2021. u 08:54
get url
text

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policija je obaviještena je da je došlo do požara na vozilu "golf 3" te da se požar proširio na pet drugih vozila koja su bila parkirana u blizini "golfa".

{$galerijaFotografija}

- Požar su lokalizovali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo u 23.20 sati, nije bilo povrijeđenih osoba, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta – naveli su iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS koji je naložio da se mjesto događaja osigura do jutarnjih sati te da se izvrši uviđaj u prisustvu sudskog vještaka i uviđajne ekipe MUP-a KS.

- Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "Izazivanje opće opasnosti", policijski službenici PS Dobrinja uhapsili su S. R. iz Sarajeva. Uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo – naveli su iz MUP-a KS.

Navode također da se nastavlja rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Dobrinja, paljevina auta, 05.12.2021
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.