open-navfaktor-logo
search
Povreda mišića
Nakon dvojice napadača sa Bajevićevog spiska otpao i jedan veznjak
Nakon što su sa spiska za naredne utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine zbog koronaviusa otpali njen kapiten Edin Džeko i novajlija Aldin Turkeš, selektor Dušan Bajević neće moći računati i na Amira Hadžiahmetovića.
06.11.2020. u 21:15
get url
text

Mladi veznjak za razliku o dvojice napadača nije pozitivan na COVID-19, ali zbog muskulatornih problema neće se pojaviti na okupljanju Zmajev koje je zakazano za 9. novembar.

Upravo zbog ovih problema Hadžiahmetovića nije bilo u sastavu njegovog Konyaspora koji je proteklog vikenda poražen na domaćem terenu od Bašakšehira s 2:1.

Hadžiahmetović je za seniorsku reprezentaciju naše zemlje debitovao u meču prvog kola ovogodišnjeg izdanja Lige nacija protiv Italije, a u ovoj sezoni turske Super lige upisao je četiri nastupa.

Za sutra je u Mostaru zakazan sastanak selektora Dušana Bajevića i njegovih saradnika iz stručnog štaba, gdje će vjerovatno jedna od glavnih tema razgovora biti i eventualni naknadni pozivi, ukoliko ih bude s obzirom na to da je za ove tri utakmice iskusni stručnjak pozvao veći broj igrača. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.