Bosanska Gradiška

Nakon strahovitog udesa: Osamnaestogodišnji vozač "BMW-a" na aparatima

Objavljeno: 23.11.2018. u 12:06 Autor: E. F.

Nesreća u kojoj je mladić povrijeđen dogodila se nešto prije 18 sati, a on je, prema riječima očevidaca, vozeći "BMW" preticao na cesti te je podletio pod autobus

Sa mjesta događaja

FOTO: ČITATELJ

Osamnaestogodišnji Mladen Doveden koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć godila u mjestu Dubrave u Bosanskoj Gradišci u teškom je stanju te je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju.

Kako nam je potvrđeno iz KC Banja Luka, on je smješten na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje.  Prema riječima dr Edite Grbavac, pacijent je primljen u politraumatizovanom stanju.  

- Pacijent je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenih stanjem su krajnje neizvjesne - kazala je Grabavac.

Nesreća u kojoj je mladić povrijeđen dogodila se nešto prije 18 sati, a Doveden je u tom momentu bio za volanom "BMW-a".

U nesreći su učestvovali i Miroslav Drljević (54) iz Slovenije koji je upravljao autobusom "setra" te Veroljub Vilendečić koji je bio za volanom "audija" (58). U nesreći je oštećen i parkirani automobil "passat".

Kako se moglo čuti sinoć na mjestu nesreće, Doveden je vozeći "BMW" preticao na cesti te je podletio pod autobus.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bosanska Gradiška. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije