open-navfaktor-logo
search
Nova pucnjava u SAD-u
Naoružani napadač ubio četvero ljudi i sebe u bolnici u Tulsi
Četiri osobe ubijene su u gradu Tulsa u američkoj saveznoj državi Oklahomi tokom masovne pucnjave u lokalnoj bolnici, objavila je policija u srijedu.
02.06.2022. u 08:25
get url
text

Policija je saopćila da je primila poziv o aktivnom pucaču u zgradi Natalie u kampusu bolnice St. Francis u 16:52 sati po lokalnom vremenu, a policajci su stigli na mjesto događaja otprilike četiri minuta kasnije.

- Policajci koji su stigli čuli su pucnje u zgradi i to ih je uputilo na drugi sprat. Trenutno imamo četiri mrtva civila i mrtvog napadača - rekao je novinarima zamjenik šefa policije Eric Dalgleish. 

Duga puška i pištolj pronađeni su na mjestu događaja, a policija vjeruje da su oba komada oružja korištena tokom pucnjave.

Policija vjeruje da je napadač preminuo od samonanijete rane iz vatrenog oružja. Nisu identifikovali osumnjičenog, ali su rekli da je Afroamerikanac star otprilike između 35 i 40 godina i nisu naveli motiv zločina.

Američki predsjednik Joe Biden obaviješten je o pucnjavi, a Bijela kuća pomno prati situaciju i obratila se državnim i lokalnim zvaničnicima kako bi ponudila podršku, rekla je glasnogovornica Karine Jean-Pierre u izjavi.

Pucnjava se događa u trenutku kada grad obilježava 101. godišnjicu masakra u Tulsi, koji je desetkovao nekada živahno afroameričko naselje. Također, ova pucnjava u Tulsi dogodila se tek nešto više od sedam dana nakon pokolja u školi u Uvaldeu, u Teksasu, gdje je 18-godišnjak ubio 19 djece i dvije učiteljice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.