Johnna Rhone (59) je rukom napisala najmanje tri prijetnje bombom srednjoj školi Jefferson, gdje je predavala umjetnost 21 godinu.

Poruke su gurnute ispod vrata učionice, biblioteke i školskog medija centra, a jedna od bilješki je glasila: "Počnite raspust ranije. On će to učiniti. Samo nemojte biti u sali posle ručka. Boom! Shvatili?".

Kako prenosi Daily Mail, Rhone je uhapšena nakon što su je snimile sigurnosne kamere. Kasnije je optužena za lažnu prijetnju terorizmom, a ako bude proglašena krivom mogla bi dobiti do 20 godina zatvora.

Nastavnica nikada ranije nije bila predmet ozbiljnih pritužbi učenika, osoblja ili roditelja, a njen motiv trenutno nije poznat.

Johnna Rhone

Johnna Rhone (FOTO: Macomb County Jail) 

Bila je upućena na odsustvo dok su lokalne vlasti radile s policijom kako bi osigurale njeno hapšenje, a ako bude puštena na slobodu, neće joj biti dozvoljeno da stupi u kontakt ni s kim iz srednje škole Jefferson, prenosi Unilad.

U saopćenju, nadzornik javnih škola Lakeview Karl Paulson rekao je da je ovo navodno ponašanje neprihvatljivo i razočaravajuće.

Gotovo 100 djece optuženo je za slične prijetnje nakon masovne pucnjave 30. novembra u srednjoj školi u Oksfordu, drugoj školi u Detroitu, u kojoj su četiri osobe ubijene, a još sedam ranjeno.

Rhone je prva odrasla osoba u ovoj oblasti koja je optužena. Njen advokat Andrew Leone, govoreći u ime klijentice, negirao je optužbe.