open-navfaktor-logo
search
Detroit
Nastavnica upućivala lažne prijetnje bombom u školi, suočena s kaznom od 20 godina zatvora
Nastavnica likovne umjetnosti iz Detroita uhapšena je nakon što je uhvaćena kako postavlja poruke prijetnje bombom ispod vrata učionice škole u kojoj je radila.
22.12.2021. u 08:55
get url
text
Jefferson Middle School
Jefferson Middle School

Johnna Rhone (59) je rukom napisala najmanje tri prijetnje bombom srednjoj školi Jefferson, gdje je predavala umjetnost 21 godinu.

Poruke su gurnute ispod vrata učionice, biblioteke i školskog medija centra, a jedna od bilješki je glasila: "Počnite raspust ranije. On će to učiniti. Samo nemojte biti u sali posle ručka. Boom! Shvatili?".

Kako prenosi Daily Mail, Rhone je uhapšena nakon što su je snimile sigurnosne kamere. Kasnije je optužena za lažnu prijetnju terorizmom, a ako bude proglašena krivom mogla bi dobiti do 20 godina zatvora.

Nastavnica nikada ranije nije bila predmet ozbiljnih pritužbi učenika, osoblja ili roditelja, a njen motiv trenutno nije poznat.

Johnna Rhone

Johnna Rhone (FOTO: Macomb County Jail) 

Bila je upućena na odsustvo dok su lokalne vlasti radile s policijom kako bi osigurale njeno hapšenje, a ako bude puštena na slobodu, neće joj biti dozvoljeno da stupi u kontakt ni s kim iz srednje škole Jefferson, prenosi Unilad.

U saopćenju, nadzornik javnih škola Lakeview Karl Paulson rekao je da je ovo navodno ponašanje neprihvatljivo i razočaravajuće.

Gotovo 100 djece optuženo je za slične prijetnje nakon masovne pucnjave 30. novembra u srednjoj školi u Oksfordu, drugoj školi u Detroitu, u kojoj su četiri osobe ubijene, a još sedam ranjeno.

Rhone je prva odrasla osoba u ovoj oblasti koja je optužena. Njen advokat Andrew Leone, govoreći u ime klijentice, negirao je optužbe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.