open-navfaktor-logo
search
Još jedna čudna smrt
Navodno pao s prozora: Ruski tajkun pronađen mrtav u Indiji
Ruski tajkun, vlasnik poznate tvornice kobasica, Pavel Antov, pronađen je mrtav u indijskom hotelu, dva dana nakon što je njegov prijatelj preminuo tokom istog putovanja. 
27.12.2022. u 14:44
get url
text

Oni su bili u posjeti istočnoj državi Odisha, a milioner, koji je ujedno bio i lokalni političar, upravo je na ovom putovanju proslavio rođendan u hotelu.

Antov je bio poznata osoba u gradu Vladimiru, istočno od Moskve, javlja BBC. 

Prošlog ljeta porekao je da je kritikovao rusku invaziju na Ukrajinu nakon što se poruka pojavila na njegovom WhatsApp računu. 

Smrt milionera posljednja je u nizu neobjašnjivih smrti ruskih tajkuna od početka ruske invazije na Ukrajinu, od kojih su mnogi otvoreno kritizirali rat.

Izvještaji u ruskim medijima govore da je Antov u nedjelju pao s prozora hotela u gradu Rayagada. Njegov prijatelj koji je bio s njim na putovanju, Vladimir Budanov, preminuo je u petak u hotelu.

Načelnik Vivekananda Sharma iz policije u Odishi rekao je da je Budanov umro nakon što je doživio moždani udar dok je njegov prijatelj "bio u depresiji nakon njegove smrti i on je također umro".

Ruski konzul u Kalkuti, Aleksej Idamkin, rekao je novinskoj agenciji Tass da policija nije pronašla "kriminalni element u ovim tragičnim događajima".

Pavel Antov osnovao je tvornicu za preradu mesa Vladimir Standard, a Forbes je 2019. procijenio njegovo bogatstvo na oko 140 miliona dolara te se nalazio na vrhu popisa bogatih ruskih zastupnika i državnih službenika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.