open-navfaktor-logo
search
Istočno Sarajevo
"Nema opasnosti za stanovništvo": Gori krov bivše fabrike Energoinvest-RAOP
Načelnik općine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, ranije je upozorio stanovništvo koje živi u blizini ove fabrike da ne provodi vrijeme napolju zbog dima i njegovih mogućih negativnih posljedica
10.08.2019. u 23:22
get url
text
get url
text

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, Njegoš Vukadin, kazao je da je jako teško lokalizovati požar koji je zahvatio halu u sklopu bivše fabrike Energoinvest-RAOP, jer se radi o 300-400 kvadrata krova koji je jako visok.

Ističe da su vatrogasci odmah uspjeli da spriječe širenje požara na upravnu zgradu, koja se također nalazi u sklopu ove nekadašnje fabrike.

– Vrlo je nezgodno lokalizovati požar jer se radi o 300-400 kvadrata krova koji je jako visok, a hala je, prema mojim saznanjima prazna – kazao je Vukadin za Srpskainfo, te dodao da nema opasnosti za stanovništvo.

Vukadin je istakao da su im u pomoć pritekle i kolege iz Federacije BiH, kao i pripadnici vatrogasne jedinice Eufora, te da su sve raspoložive ekipe trenutno na terenu.

Načelnik općine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, ranije je upozorio stanovništvo koje živi u blizini ove fabrike da ne provodi vrijeme napolju zbog dima i njegovih mogućih negativnih posljedica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.