Investicije

Nova radna mjesta: Općina Prozor-Rama dobija postrojenje za reciklažu otpada

Objavljeno: 28.11.2019. u 11:18

Vrijednost projekta je 2.231.602 maraka bez PDV-a

FOTO: Općina Prozor-Rama

Ugovor za projektiranje, izgradnju, isporuku, ugradnju i puštanje u rad postrojenja za industrijsku reciklažu miješanog otpada kapaciteta do 3t/h potpisan je u Uredu načelnika općine Prozor-Rama.

Vrijednost projekta je 2.231.602 maraka bez PDV-a, a on bi trebao biti završen do maja iduće godine, čime će se otvoriti desetak radnih mjesta. U ime Općine Prozor-Rama Ugovor je potpisao direktor JKP Vodograd Prozor-Rama Branko Burić, a u ime izvođača direktor kompanije Tehnix d.o.o. Đuro Horvat.

Industrijskom reciklažom mješovitog komunalnog otpada dobija se 8 vrsta sirovina (plastika, karton, papir, PET, MET, tekstil, staklo, metal) proizvodi se eko kompost i RDF gorivo. Sve sirovine su potpuno čiste, baliraju se i plasiraju na globalno tržište za proizvodnju novih proizvoda u industriji. Prosječna energetska vrijednost suhog RDF goriva u balama je 4 MW po toni, objavila je općina Prozor-Rama.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije