open-navfaktor-logo
search
Prijedor
Nudio lažnu donaciju u ogrjevu: Uhapšen zbog prevare četiri penzionera
Okružnom tužilaštvu Prijedor protiv A. B. iz Sanskog Mosta će biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela prevara
10.10.2019. u 12:17
get url
text

Pripadnici Policijske uprave Prijedor uhapsili su A. B. iz Sanskog Mosta zbog postojanja sumnje da je u Ljubiji prevario četiri starije osobe, saopćeno je danas iz ove uprave.

A. B. se sumnjiči da je jučer između 9.00 i 11.00 sati doveo u zabludu četiri osobe, nudeći im lažnu donaciju u ogrjevu i drugim predmetima i navodeći ih da mu za obećanu uslugu daju novac.

Kako se saznaje, radi se o osobama starije životne dobi, odnosno penzionerima.

- Prilikom lišenja slobode kod lica je pronađen i privremeno oduzet taj novac - navodi se u saopćenju.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu Prijedor protiv lica A. B. će biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela prevara.

- Policijska uprava Prijedor apeluje da građani budu krajnje oprezni prilikom posjeta nepoznatih lica koja nude na prodaju masažere, odjevne predmete, druge proizvode ili usluge, kao i da u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili ovakve slučajeve prijave na besplatni servisni broj 122 - dodaje se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.