open-navfaktor-logo
search
Osumnjičeni za prevaru
Obećali "srediti" puštanje iz zatvora za 45.000 eura: Dvojac iz Prijedora predat tužilaštvu
Dvije osobe iz Prijedora koje su jučer uhapšene u Ključu u akciji Federalne uprave policije zbog sumnje da su počinile krivično djelo prevara, predate su danas u nadležnost Tužilaštvu USK. 
14.06.2020. u 16:54
get url
text

Osobe inicijala M. I. (62) i D. T. (34) uhapšene su nakon primopredaje novca koji su namjeravale pribaviti od oštećenog, kojeg su doveli u zabludu obećavši mu da će za 45.000 eura omogućiti da njemu bliska osoba bude puštena iz kazneno-popravnog zavoda u kojem se trenutno nalazi.

- Na osnovu do sada prikupljenjih činjenica i dokaza osumnjičeni su prije nekoliko dana uspjeli na taj način i u istu svrhu pribaviti od oštećenog prvi dio novca u iznosu 20.000 eura, dok im je 13. juna bila namjera preuzeti ostatak ugovorenog novca od 25.000 eura - saopćio je ranije FUP.

{$galerijaFotografija}

Prilikom pretresa osomnjičenih i vozila koje su koristili, pripadnici FUP-a su pronašli novac koji je korišten pri izvršenju krivičnog djela prevara, te druge predmete koji će biti dokaz u krivičnom postupku. Pretreseni su i stanovi u Prijedoru koje koriste osumnjičeni, te su pritom pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom, kao i oružje, municija i drugi predmeti.

 

Osumnjičeni za prevatu u USK predati tužilaštvu, 14.06.2020.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.