open-navfaktor-logo
search
Širenje koronavirusa
Objavljen snimak koji prikazuje stanje u italijanskoj bolnici, doktori na izmaku snaga
Očajni italijanski medicinari u epicentru koronavirusa tvrde da svi njihovi napori "nisu dovoljni" jer je broj smrtnih slučajeva u njihovoj zemlji porastao iznad broja u Kini.
20.03.2020. u 11:15
get url
text
Koronavirus u Italiji
Koronavirus u Italiji

Broj smrtnih slučajeva je jučer porastao 3.405, što je najviše na svijetu, uprkos hrabrim nastojanjima doktora da pomognu pacijentima.

Šokantni izvještaj Sky Newsa pokazao je jezive prizore unutar bolnice Papa Giovanni XXII u području Bergama u Lombardiji, a osoblje je prolazilo kroz odjeljenja s krevetima punim pacijenata.

Zastrašujući snimci prikazuju ljude kako pokušavaju doći do zraka dok se drže za prsa i cijevi uređaja za disanje.

Dr. Lorenzo Grazioli rekao je za Sky News da nikada u životu nije imao takav stres.

- Ja sam intenzivist i prilično sam naviknut na intenzivne trenutke. Ali kad shvatite da sve nije dovoljno. Imamo 100 anesteziologa, dajemo sve od sebe, ali možda to nije dovoljno – kazao je.

I broj smrtnih slučajeva i broj potvrđenih slučajeva su porasli, te je u Italiji registrirano 41.035 zaraženih osoba, što je više od polovine brojke u cijelom svijetu.

U srijedu je Italija zabilježila najveću jednodnevnu službenu smrtnost od koronavirusa u bilo kojoj zemlji sa 475 smrtnih slučajeva u samo 24 sata.

Najnovije brojke umanjile su nade da su represivne mjere pomogle usporiti širenje virusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.