open-navfaktor-logo
search
Američki mediji
Od COVID-19 umrlo više Amerikanaca nego u Vijetnamskom ratu
Broj osoba koji su u SAD-u preminuli od posljedica koronavirusa je premašio 58.335, što je više od broja Amerikanaca poginulih za vrijeme Vijetnamskog rata.
29.04.2020. u 10:46
get url
text

Američki mediji pišu kako je bilans umrlih Amerikaca od posljedica zaraze koronavirusom premašio broj poginulih Amerikanaca u Vijetnamskom ratu.

Tokom Vijetnamskog rata život je izgubilo 58.220 Amerikanaca.

Broj potvrđenih zaraženih u SAD-u udvostručio se u posljednjih 18 dana i sada, sa više od milion oboljelih, predstavlja trećinu svih slučajeva zaraze novim koronavirusom u svijetu.

Međutim, stručnjaci smatraju da je stvarni broj zaraženih puno veći s obzirom da nedostaje kapaciteta za testiranja zbog manjka kvalifikovanih ljudi i opreme, javlja Reuters.

Oko 30 posto slučajeva zabilježeno je u državi New York, epicentru epidemije u SAD-u, a slijede države New Jersey, Massachusetts, Kalifornija i Pennsylvania.

Broj zaraženih u svijetu je prešao tri miliona ljudi. Najviše slučajeva zaraze je u SAD-u, a slijede Italija, Španija i Francuska. Najviše zaraženih po glavi stanovnika imaju Španija, Belgija, Švicarska i Italija, a SAD je na petom mjestu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.